Mantı Festivalinde 1.5 Ton Mantı Dağıtıldı

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Kayseri İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTKAYDER) işbirliğiyle ile bu yıl 2.’si organize edilen Geleneksel Mantı Festivali’nde, misafirlere 1 buçuk ton mantı ikram edildi. 

İSTKAYDER Kurucu Başkanı Fikret Şahin ile Beylikdüzü Belediyesi Başkan Vekili Ömer Şatır’ın ev sahipliği yaptığı festivale, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, TÜMKAYDER Başkanı Fatih Doğan, İhlas İnşaat Genel Müdürü Bayram Bıyıklı, Beylikdüzü Genç İş Adamları Derneği Yönetimi ve üyeleri, Alperen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Apaydın, Büyükçekmece Kayserililer Dernek Başkanı Fatih Uzun, Trabzonlular Dernek Başkanı Ali Osman Esertaş, Yeni Dünya Vakfı Genel Koordinatörü Yunus Bostancı, Kayseri İlçe ve Köy Dernek Başkanları, STK yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul’da Kayseri kültürünün yaşatılması, Kayserili vatandaşların birbiri ile kaynaşmaları amacıyla düzenlenen festivalde 3 bin kişilik mantı dağıtıldı.

Mantı Festivali’nde vatandaşları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten İSTKAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Şahin, “Bugün çok mutluyuz. Bu sene 2’inci kez düzenlediğimiz Mantı Festivali’ne yoğun bir katılım oldu. İstanbul Kayserililer Derneği olarak geçen sene birincisini yapmıştık. Bu sene zamanlama ile ilgili daha geç fırsat bulabildik. Okulların tatil olmasını bekledik. İnsanlarımız rahat gelebilsinler diye. Yurttaşlarımız da geldi sağ olsunlar, bizi yalnız bırakmadılar” ifadelerini kullandı.

Vatandaşları bir araya getirmek adına yapılan festivallerin semtte devam edeceğini anlatan Beylikdüzü Belediye Başkan vekili Ömer Şatır ise, “Hem Kayserili hemşehrilerimizi bir araya getirmek hem de öteki vatandaşlarımızla beraber bir arada olabilmek istedik. Mantı bahane bir arada olup söyleşi edelim, tanışalım. Gayemiz budur. Bölgemizin iş adamı Necmettin Apaydın Bey, bizlere büyük destek verdi sağ olsun. Hem maddi hem manevi verdikleri destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz kendilerine” şeklinde konuştu

BeylikdüzüFestivalFikret ŞahinMantı
Comments (0)
Add Comment